Clown Snorre Jopie Cordaan 85
De afgelopen week heb ik 7 optredens gegeven zowel als De Oranje Man met “Liedjes van Toen … en Nu!” als Clown Snørre met “de Grote Glans Show” voor en met mensen met een beperking, familieleden, kennissen en personeel. Groepen van hele wisselende samenstellingen en niveau. Diverse interactieve acts afgestemd op het niveau, goocheltrucs en natuurlijk heel veel samen liedjes zingen. Van kinderliedjes “in de maneschijn” tot “Daar bij de waterkant” en van Frans Bauer “Heb je even voor mij” tot “kom van dat dak af” en “O wat ben je mooi” Natuurlijk ben ik hartstikke moe maar ook zo vol enthousiasme als ik hier aan terug denk want wat heb ik toch weer veel moois meegemaakt.

Ik heb het al vaker gezegd. Wie heeft er nou een beperking? Zijn wij dat niet meer zelf? Iedereen doet enthousiast mee op zijn eigen niveau en lijkt zich niet te bekommeren om wat anderen daar nou van vinden. Vol enthousiasme 1 breakdancebeweging uitvoeren, heerlijk uit de maat, lekker vals en krakend meezingen maar in mijn oren zo ongelooflijk mooi!
De Oranje Man - Wesley & Marjolein - Dagcentrum 't Zand
Van alle verschillende optredens ga ik later nog wat schrijven maar 1 gebeurtenis wil ik hier beschrijven: Midden tijdens het spelen van een verjaardag lied voor de jarige kwam er een meisje naar mij toe en die pakte vol genegenheid mijn hand vast. Zij kon niet praten maar keek zo blij. Zonder rechterhand kan ik niet gitaarspelen dus wat nu. Snel bedacht ik dat iemand anders dan de snaren maar moest aanslaan en ik met mijn linkerhand de akkoorden kon pakken. Op deze manier speelden wij gewoon verder voor de jarige en kon het meisje toch nog mijn hand vasthouden. Het klonk zeker niet perfect maar niemand die zich daaraan stoorde. Samen met elkaar maakten we er iets heel moois van.

Ik hoor vaak dat organisaties/mensen zachter worden als er mensen met een beperking komen werken omdat men dan weer meer in mogelijkheden denkt in plaats van hoe het er perfect uit zou moeten zien. Mooi vind ik dat.
De Oranje Man met Dennie & Lenny van The Voice
Het was een prachtweek met o.a. de Prokkel Sterrenslag samen met Dennie liedje en interviews, zomerfeesten bij diverse units van Ipse de Bruggen in Zwammerdam, Prokkel optredens voor cliënten dagcentrum ’t Zand Reinaerde met kinderen van basisschool uit de buurt en senioren van Vecht en Ijssel. Een familiefeest ivm Karin 50 jaar voor de bewoners van GVT Vincentius ASVZ in Udenhout en als afsluiter een prachtfeest ter gelegenheid van Jopie 85 jaar met alle cliënten van GVT Cordaan in Amsterdam.
Clown Snorre Dagcentrum t Zand
Zo veel verschillende mensen, niveaus en personeel waarvan ik zie dat zij er alles aan doen om er met elkaar iets moois van te maken. Vele momenten die nog steeds een hele grote glimlach op mijn gezicht toveren als ik er weer aan terug denk. Ik vind dit het mooiste wat er is!
Stel je voor er is een wereld met ruimte voor elkaar en ook al ben je anders dat is daar niet echt raar!

Hoor graag jullie ervaringen!

Wilhelmus Hoekstra – De Oranje Man & Clown Snørre