13 dec

Boer Zoekt Vrouw – Clown doe even iets leuks!? TV Opnames 10 jaar jubileum

boer zoekt vrouw clown snorre 2014 10 jaar kerstspecial Zo ontzettend leuk op wat voor verschillende gelegenheden je allemaal komt als clown. Zo was ik onlangs bij de opnames “TV Special 10 jaar Boer Zoekt Vrouw” om de kinderen van de Boeren en hun families een mooie middag te bezorgen tijdens de opnames.

Op een mooie afgelegen boerderijlokatie.
De diverse boeren met hun gezinnen werden enthousiast door Yvonne begroet. Een speciale kinderhoek was ingericht waar ze direct konden klimmen, hangen en kleuren. Ik maakte ballonfiguren, we vertelden elkaar verhalen en stelde ze op hun gemak. Erg indrukwekkend en spannend zo’n opnamelokatie met 4 camera teams en voor vele kinderen onbekende mensen. Ik blijf gewoon, geen rare stem en niet heel druk. Normaal heb ik ook altijd mijn gitaar om samen met kinderen liedjes te zingen dan zijn ze gelijk op hun gemak. Hier helaas geen gitaar ivm de diverse opnames.

“Doe even iets leuks!?”
Zo’n dag is enorm druk en de camerateams moeten flink aan de slag. Ze moesten ook een clownshot met de kinderen hebben. “Doe even iets leuks” Oeps!? Leuke momenten gebeuren spontaan en dwing je nou juist niet af op commando! Ik moet daar altijd wel om lachen. Het is funest als je bezig bent met dat iets leuk MOET zijn, want dan heb je niet je volledige aandacht bij wat er gebeurt. Natuurlijk maak ik er het mooiste van. Ik stapte direct op mijn mini-circus-fietsje (net zo groot als mijn maat 88 grote flapschoenen) en vertel over de muis op mijn hoed. Geen doldwaze gekke clowns opnames dus. Ben sowieso geen clown die hele tijd erg raar doet en praat maar hou veel meer van enthousiast en positief contact met de kinderen. Heb niet voor niets de eretitel “Meest serieuze clown van Nederland!” … met heel veel enthousiasme & plezier.

gitaar kerst clown snorre de oranje manKindervoorstelling in aparte zaal
Opnames waar de boeren in alle rust aan mee moesten doen, dus zonder dat daar kinderen bij aanwezig waren. Ik nam de kinderen mee naar een aparte schuur waar ik een theateropstelling had gemaakt. Ik was benieuwd hoe het zou gaan want de kinderen zijn duidelijk moe na alle indrukken.
Erg fijn de aparte ruimte en snel iedereen weer vol aandacht . Ze doen enthousiast mee aan de diverse acts. 2 tv-productiemedewerkers hebben steeds contact hoe de opnames verlopen en zo kon ik goed met de spanningsboog rekening houden. Acts, muziek, liedjes en dansjes! Zo’n 2 uur dikke pret en 1 groot feest zonder camera’s.

Opnames klaar dus de kinderen weer naar de grote zaal. De TV productie was helemaal tevreden want ze konden alle opnames maken die ze wilden en de kinderen hadden het prima naar hun zin gehad.

Helaas geen opnames van mijn voorstelling. Onze eigen kinderen zagen het al helemaal voor zich. O wat leuk samen met Yvonne op TV. Dan moet je vertellen dat je vroeger verliefd op haar was en wil je dan een handtekening vragen. Natuurlijk had mij dat leuk geleken. Gezellig kletsen en een liedje zingen. Daar is op zo’n dag totaal geen tijd voor en het programma gaat natuurlijk helemaal niet over mij maar over de boeren.

Clown SNORRE_Flapschoen_vierkant
Ik ken jou toch?
Zo vreemd eigenlijk als je mensen tegen komt die je “kent” van TV maar eigenlijk dus helemaal niet kent. Toen ik aan kwam rijden stond boer Richard bij het hek en enthousiast schudde ik zijn hand terwijl hij natuurlijk geen idee heeft wie ik ben terwijl dat voor mij direct duidelijk is want heb hem vele afleveringen voorbij zien komen net zoals bij Yvonne. Dit gebeurde deze dag met de diverse boeren en hun familie natuurlijk erg vaak.

Wat ik bijzonder vind is dat je soms dus ineens bewust over je gedrag gaat nadenken. Wij komen bijv. vaak Joris Linssen tegen bij ons in de buurt en wat doe je dan? Knik je vriendelijk gedag, zeg je enthousiast gedag of juist niets? Dit terwijl ik heel veel mensen die ik niet ken gewoon vriendelijk gedag zeg op straat en dan sta ik er helemaal niet bij stil of dat raar is. Een vriendelijk knikje op straat maakt de dag vaak veel leuker. Dus Joris de volgende keer dat ik je zie krijg je een vriendelijk knikje. Ik woonde vroeger in diverse dorpjes en daar was dat heel gewoon.

“Dag kinderen” en iedereen uitgezwaaid. Blij naar huis want het was een prachtige dag. Ik was ook opgelucht dat alles goed was gegaan want natuurlijk is het ook spannend om aan zo’n programma mee te werken. Ik wil dan heel erg graag dat het goed gaat.

Afscheid genomen van de productie (geweldig! heel fijn hoe die mij steeds op de hoogte hielden van het reilen en zeilen van de dag) Yvonne helaas niet meer gezien. Bij deze Dag Yvonne!

Ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn met momenten die “leuk” MOETEN zijn of ontmoetingen met mensen die je “kent” van TV!? Laat ze achter in het opmerkingen veld hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *