13 feb

KinderCarnaval van klein dorpje, grote stad tot instelling voor mensen met een beperking

kindercarnaval clown snorre 02Afgelopen carnavalsperiode was weer zeer gevarieerd. Ik kwam dit jaar weer op de mooiste plaatsen door heel Nederland van een prachtig klein boerendorpje als Altforst tot steden als Lelystad en Nijmegen en op een instelling voor mensen met een beperking.

kindercarnaval clown snorre 03Ook de invulling varieerde nogal. Van alleen een kindershow-carnavalvoorstelling tot de hele middag meedoen met alles, voor en na afloop ballonfiguren maken, meelopen in de Polonaise, samen op de foto en het spelen en zingen van vele liedjes. Natuurlijk tot slot de officiële ontvangst van de speciale medaille door de jeugdprins van de carnavalsvereniging.

kindercarnaval clown snorre 01

Prachtig vind ik deze variatie. Ik heb de afgelopen 13 jaar vele carnavals mee gemaakt en ik hou het meest van optredens waarbij de mensen zich betrokken voelen om er van groot tot klein een gezamenlijk feest van te maken.
Ook dit jaar was dit weer het geval. Voor de derde keer op rij terug gevraagd in Nijmegen, voor de 2e keer in Lelystad en Altforst en weer een carnaval voor mensen met een beperking bij Ipse de Bruggen.

carnaval met een beperking clown snorre 01De laatste groep was carnaval voor een laag niveau in een hele grote feestzaal. Dus alle ruimte voor de vele rolstoelen. Iedereen hielp mee om er een waar feest van te maken. Er hingen lange slierten serpentines/confetti in de zaal. In een gesprek met de begeleiding hierover hoorde ik dat dit speciaal was gedaan om voor laag niveau en slechtzienden direct het carnaval gevoel op te roepen als ze daar doorheen kwamen. Prachtig om te merken.
Al zaten ze zwaar spastisch in rolstoelen iedereen deed en reed mee met de polonaise. Heerlijk de enthousiaste leiding die dan samen met de cliënten voor zover mogelijk meedoen met liedjes als “Hoofd,schouders knie en teen” , “Als je blij bent dan klap je in je handen” en “In de maneschijn”. Ik had al snel door dat goocheltrucs boven hun niveau was dus werden het heel veel meedoe en meezingliedjes. Er waren ook veel ouderen dus ook daarvoor met z’n allen liedjes gezongen als “O wat ben je mooi” & “Sophietje”.

Ik kijk weer met plezier terug op de diverse optredens en ben al weer bezig om nieuwe acts te verzinnen voor volgend jaar.

kindercarnaval clown snorre 04Ik vraag na afloop altijd om een korte reactie hoe ze het hebben ervaren omdat dat vaak weer interessante info oplevert waarmee je het voor een volgende keer het nog beter kunt maken. Heerlijk als je dan de volgende reactie ontvangt.

“Maandag 16 februari jl. was Clown Snorre wederom de grote gangmaker op ons kids-carnaval. Voor alle kids vanaf 2 tot 14 wist hij weer een pakkende show neer te zetten. Leuke liedjes, clowneske acts en ook op ludieke wijze de “oudjes” erbij betrekken. En Snorre kijkt niet op de klok, hij is een echt betrokken entertainer en kindervriend. Voor ons als C.V. de Spoorspiekers is Snorre altijd de kers op onze Kids-carnaval-taart! Clown Snorre (Wim) bedankt voor weer een super middag! Michel Wegerif, Grootvorst der Spoorspiekers.”

Die kan ik in mijn zak steken en als ik het soms wat moeilijk heb, dan ga ik gewoon al die berichten lezen en gaat vanzelf de zon weer schijnen!

Hoor graag jullie ervaringen over gezamenlijk carnaval vieren!

Graag tot ziens bij een volgende voorstelling!

Wim Hoekstra / Clown Snorre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *