13 nov

Sinterklaasshow Clown Voorstelling voor kinderen en mensen met een beperking: Sinterklaas en de Verdwenen Pepernoten.

Clown SNORRE & Sinterklaas_01Hoe staat het met jullie Sinterklaas spanning?
Zo ontzettend leuk vind ik de periode die er weer aan komt. Ik verheug me weer op de vele Sinterklaasshow Clown optredens. Het is een hele hectische periode met vele optredens door heel het land en hoe zal het weer zijn? Nog even en dan klinken hier de hele dag in huis weer allemaal Sinterklaas liedjes, speel ik niets anders op gitaar en koop ik weer hele zakken pepernoten, strooigoed en chocoladeletters om uit te delen tijdens mijn clown Sinterklaas voorstellingen.


sinterklaas alarm clown snorreHet Sinterklaas Alarm Zwaailicht

De spanning die toch altijd weer in de lucht hangt. Daar in de voorstelling op een leuke manier gebruik van maken en naar toe leven met het Sinterklaas – zwaailicht – alarm dat afgaat als hij in de buurt is. Ik vraag de kinderen vooraf dat in de gaten te houden en mij te waarschuwen als die gaat branden want dan kunnen we Sinterklaas met z’n allen gaan roepen en al zingend binnenhalen. Sommige kinderen nemen dat wel heel serieus en hebben alleen nog maar oog voor het zwaailicht, want stel je voor dat het zwaailicht afgaat! Vol vuur komen ze naar mij toe als ik niets in de gaten lijk te hebben als hij afgaat en roepen “Kijk dan het Zwaailicht, het Zwaailicht”, Sinterklaas is in de buurt!”

Zak strooigoed waar ik op moest passen is leeg!?
De Hoofdpiet had mij alvast een zak strooigoed meegegeven om op op te passen en dan hoeven zij niet zoveel te sjouwen en kan ik die vast uitdelen. Natuurlijk doe ik dat graag en ik mocht ook af en toe wel eentje snoepen. Dit is een beetje uit de hand gelopen en als ik ze ga uitdelen aan de kinderen blijken er nog maar een paar te zijn . Wie wil de laatste 2 pepernoten en het schuimpje? Die deel ik uit en dan is het toch goed? Als Sinterklaas en Hoofdpiet vragen heeft Clown Snørre alles aan jullie uitgedeeld dan zeggen jullie wel ja toch? Nou ik kan jullie vertellen dat op het moment dat Sint en Piet er echt zijn dat de kinderen vol vuur vertellen dat Clown Snorre ze allemaal zelf heeft opgegeten. Tja en hoe praat je je daar dan weer uit. Sinterklaas Clown Snorre Pepernoten toverenGelukkig tijdens de voorstelling heeft Clown Snorre van Hans Klok de grote vuurtruc geleerd en tovert dan geen tijger maar samen met een kind een hele pan vol strooigoed. Zo komt het allemaal toch nog weer goed.

Samen met kinderen, cliënten, ouders, familie en begeleiding live liedjes spelen en zingen, leuke verhalen verzinnen en dan Sinterklaas met zijn Pieten binnenhalen. Samen met een paar kinderen een kunstje of liedje doen voor Sinterklaas. Het is 1 groot feest waar ik elk jaar weer naar uit kijk. Ik ben benieuwd wat er nu weer voor nieuwe verhalen en acts zullen ontstaan uit alle gebeurtenissen.

zie ook eerdere blogs m.b.t. het Sinterklaasfeest: De Sinterklaasshow Clown Kindershow voor kinderen en hun ouders bij bedrijven/scholen en op instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders.
https://www.clownsnorre.nl/instellingen-tehuizen/sinterklaasfeest-en-clown-snorre-ipse-de-bruggen-zwammerdam/

https://www.clownsnorre.nl/kindershow-clown/sinterklaasfeest-clown-snorre-voorprogramma-van-wijk-nieuwegein/

Hebben jullie nog een mooie Sinterklaas anekdote? Laat hem hier achter in het opmerkingen veld.

Ik kijk er naar uit! Graag tot ziens bij 1 van mijn voorstellingen “Sinterklaas, Clown Snore en de verdwenen Pepernoten”

Clown Snørre

(Ook geïnteresseerd in deze voorstelling?
De belangrijkste data zijn reeds lang volgeboekt maar neem gewoon contact op om te horen wat nog mogelijk is)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *