23 mei

Clown-troubadour op jaarmarkt – Blije gezichten van jong tot oud!

clowntroubadour_utrecht_clown_snorre_jaarmarkt_01Er is zoveel meer mogelijk dan alleen ballonfiguren. ‪Het maakt het veel gezelliger om tussendoor ook liedjes te zingen met kinderen, ouders & opa’s oma’s en omstanders en deze er zo ook bij te betrekken. Iedereen van jong tot oud mag proberen op het circus minifietsje te fietsen en daarna natuurlijk weer enthousiast ballonfiguren maken. Deze opzet werkt heel erg goed, maakt er een interactief gebeuren van en zorgt voor vele blije gezichten.

Liedjes, minifietsje & ballonfiguren
Afgelopen zaterdag was ik als clown troubadour op de jaarmarkt helemaal in Grootegast (Groningen). Gewoon heerlijk rondlopen tussen alle kraampjes met mijn clownsgitaar & mini fietsje. Dit levert vanzelf reacties en leuke gesprekken op. Kinderen vinden het in het begin soms best spannend zo’n clown en liedjes breken dan eigenlijk altijd wel het ijs. Zo ook deze dag. Kleine kinderen die eerst verlegen achter hun ouders wegkruipen. Ik laat ze gewoon lekker gaan en geef ze de ruimte. Ik geef hun ouders een hand en vraag of zij misschien een liedje weten. Binnen de kortste keren zijn we dan gezellig aan het zingen “In de maneschijn” “Als je blij bent klap je heel hard in je handen, aya jippie yeeh” “De wielen van de bus” “Zag 2 beren”. De kinderen komen dan vanzelf tevoorschijn en zingen ook lekker mee. Natuurlijk maak ik dan ook ballonfiguren.

Verzoeknummers
Ik heb een uitgebreid repertoire voor jong en oud (zie ook de Oranje Man). Oma in de rolstoel werd verrast met een liedje van vroeger “Daar bij de Waterkant” Ik maakte de tekst net iets anders naar “Ik heb je voor het eerst ontmoet, hier in Grootegast, hier in Grootegast” Zij genoot enorm en zong lekker mee.

Mensen langs de kant wilden ook wel een liedje en op dit moment is “Douwe Bob” “Slow down brother” favoriet en natuurlijk ook een Rock n Roll liedjes als “Blue suede shoes” van Elvis. Helemaal leuk vind ik altijd om liedjes met namen te verzinnen. “Katrien” was dan ook in de wolken met een liedje speciaal voor haar en er passeerden die dag nog diverse andere namen in liedjes de revue.

clownsnorre_minifietsje
Tijd vliegt voorbij
De 3 uur vlogen op deze manier voorbij met vele leuke ontmoetingen. Zelfs de pubers (kun je daar op fietsen??) wilden af en toe ook het fietsje uitproberen. Er was een hele positieve sfeer en het werd zo een heerlijk interactief gebeuren. Natuurlijk ook heeeeeeellllll veeeeeelllll ballonfiguren gemaakt want als kinderen ballonfiguren zien dan komen ze er direct op af. Ik heb genoten van de mooie middag en voor mijzelf is het ook veel leuker door zo te variëren. Naast ballonfiguren de liedjes & mini fietsje en ik zag vele blije gezichten en kreeg enthousiaste reacties van jong tot oud! Ik ging dan ook blij naar huis!

Wat zijn jullie ervaringen op markten? Wat werkt goed om het gevarieerd te houden? Ik lees het graag hieronder.

clowntroubadour_utrecht_clown_snorreNa de zomer diverse keren geboekt voor markten in Zeeland o.a. in Renesse en Wemeldinge en na afloop direct weer vastgelegd voor jaarmarkt in Grootegast 2017!
Graag tot ziens! Wim Hoekstra – Clown Snorre

One thought on “Clown-troubadour op jaarmarkt – Blije gezichten van jong tot oud!

  1. Wat een geslaagde jaarmarkt hebben we gehad in Grootegast.
    Altijd de derde zaterdag in Mei. En deze keer hadden we onder andere Clown Snorre ingehuurd om wat reuring op de markt krijgen. De kinderen, en ouders ook natuurlijk, waren hartstikke blij met Clown Snorre.
    Toppie gedaan Snorre. Lof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *