16 okt

Feest in de Glasblazers Haarlem – Soms heb je geen idee wat je allemaal teweeg brengt.

Op zaterdagmiddag kom ik in stromende regen aan bij Speeltuinvereniging De Glasblazers aan het Spaarne in Haarlem. Prachtig mooie plek maar buitenspelen zal er op dat moment even nog niet in zitten. Leuk weerzien met o.a. Willemijn & Francis die  clown Snørre wel eerder hadden gezien bij een optreden maar mij nog niet :0)

Wat breng je af en toe te weeg!?

Spullen uitgeladen en ik hoor al “lekker lekker Brullen” dat al uit volle borst wordt gezongen door Lois. Ook vader hoor ik regelmatig “lekker brullen”.  Ik hoorde dat de cd wordt grijs gedraaid nav het eerdere optreden in Amsterdam. Hij zelf vind het ook gewoon lekker leuke vrolijke muziek. Meestal weet ik daar niets van en af en toe hoor ik toevallig dat de hele vakantie de cd werd gedraaid in de auto of kom ik bij een instelling waar ik de liedjes dan uit een kamer hoor schallen of dat in de klas bij elke verjaardag de verjaardagsmedley wordt gedraaid. Ook plotseling vragen wanneer nou mijn 2e cd gaat komen en verhalen dat elke wedstrijd eerst wordt gestart met “lekker brullen” als oppepper. Ik word daar ontzettend blij van, ik heb de cd destijds gemaakt samen met Karel Tadema van Klankpalet die muziek voor kindermusicals produceert.   Ik heb daar heel veel tijd en spaargeld ingestoken, zo mooi mogelijk laten maken met boekje met gitaarakkoorden en met kleurplaten en dan is het wel heel erg leuk om te horen dat de liedjes zo worden gewaardeerd.

 Erg slim, 3 feestjes in 1!

Soms wordt het wel heel duur om voor een klein kinderfeestje te komen en deze ouders hadden de koppen bij elkaar gestoken en 3 verjaardagen gecombineerd. Zo ontstond een lekker grote groep van ca. 45 kinderen, werd het een zeer indrukwekkend groot feest en bleef het ook betaalbaar. Erg leuk idee en ik voelde mij ook zeer gevleid dat ze de datum en lokatie speciaal hebben aangepast dat ik erbij kom zijn. Dank jullie wel!

 Broer van de clown

Ik was eerst weer de “Broer van de clown” die de spullen kwam klaarzetten en dat clown Snorre straks zou komen. Dit blijft toch altijd erg leuk. Zeker deze keer toen ik bij gebrek aan een helemaal aparte kleedkamer enkele kinderen een geheim verklapte dat ik Clown Snorre was.  Toen ik klaar was met schminken vroeg ik of ze mijn broer hadden gezien?

De verwarring was compleet toen ik vertelde dat hij wel vaker jokte en dan zei dat hij clown Snorre was. Snappen jullie het nog? Nou de kinderen wisten het ook niet meer.

Feest & Voorstelling

Het was een drukte van belang, 4 prachtige taarten met foto’s van Josephine, Lois & Roemer alledrie met een rode neus op, heeeeeeeeel veeeeeeeellllll cadeautjes en daarna de voorstelling. Het was ontzettend leuk en sommige kinderen hadden mij al eens eerder gezien en wilden dat ook wel heeeeeel graag laten weten, nou we hebben gebruld, liedjes gezongen en spekjes getoverd.

De regen hebben we hiermee weggedreven en dus na afloop volop rondrennen in de prachtige speeltuin. Ballonfiguren gemaakt en aan het einde werden alle kinderen weer opgehaald en iedereen vol indrukken weer naar huis.

Prachtig mooi smal straatje naar het Spaarne maar was blij toen ik achteruitrijdend er weer heelhuids uit was.

Thuis  voelde ik mij weer ontzettend hartelijk welkom met een grote tafel vol allemaal heerlijke hapjes die onze pubers hadden verzonnen en gemaakt.

Het was een hele mooie dag!

Tot de volgende keer, Clown Snorre!

** foto’s behalve van de taarten heb ik zelf niet gemaakt dus ik hou me aanbevolen voor een paar mooie ter illustratie

One thought on “Feest in de Glasblazers Haarlem – Soms heb je geen idee wat je allemaal teweeg brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *