wie is

Even voorstellen …

clownAl van jongs af aan ben ik geboeid door theater en clownerie en sta ik graag op het podium. Zo speelde ik in diverse bands waar ik soms pruiken, neuzen en rare brillen gebruikte ter verhoging van de feestvreugde. En liep ik geregeld met een clownsneus op zak om die op onverwachte momenten, zoals tijdens de finish van de Marathon van Rotterdam, op te zetten. Het was dan ook niet meer dan logisch om in 2002 te starten als Clown Snørre.

Inmiddels heb ik honderden optredens verzorgd door het hele land en opgetreden tijdens allerlei festiviteiten. Van intieme optredens voor kleine groepen tot grote gezelschappen van honderden kinderen en hun ouders.

Of het nu leuke, moeilijke, slimme, verstandelijk beperkte, meegaande of eigenzinnige mensen zijn, altijd probeer ik op een positieve manier de verbinding te maken, eruit te halen wat erin zit en contact te zoeken met het aanwezige publiek. Afgestemd op hun niveau. Ik betrek zoveel mogelijk iedereen bij mijn programma zodat het echt een gezamenlijk feest is. Ik geef degenen die daarvoor open staan de kans om in een hoofdrol te stralen tijdens mijn voorstelling. En regelmatig help ik kinderen van ‘clownsfobie’ af door een paar vriendelijke ogen, het feit dat ik ook gewoon vader ben en hen de ruimte te geven eerst alles van een afstandje te bekijken.

Vanuit mijn opleidingen Pedagogische Academie en HBO-Inrichtingswerk heb ik veel gewerkt met kinderen en jongeren in alle leeftijden en omstandigheden.
Ik wilde echter nog meer in het leven ontdekken dan “moeilijke kinderen” en heb toen eerst diverse baantjes uitgeprobeerd en ben een aantal keer voor een paar maanden naar mijn lievelingsland Noorwegen te gaan om daar in een hotel te werken.

Van het een kwam het ander en zo kwam ik terecht op het Noors Verkeersbureau in Amsterdam waar ik 10 jaar lang de Public Relations heb geregeld. Het verzorgen van contacten met de pers, persreizen en alle mogelijke promotionele activiteiten voor consumenten en de reisbranche. Met de zeer prettige bijkomstigheid vele malen op bijzondere tijdstippen alle mogelijke uithoeken van Noorwegen te kunnen bezoeken.

In 1998 ben ik overgestapt naar de M+Group, een marketingbedrijf, waar ik als projectleider o.a. activiteiten coördineerde voor Volvo en de Europese vestigingen van het Nederlands Bureau voor Toerisme.

In 2006 heb ik het roer omgegooid van commercie naar het sociale. Ik zag “moeilijke jongeren” weer als uitdaging en ben overgestapt naar de Raad voor de Kinderbescherming / Ministerie van Justitie in Den Haag. Als Coördinator Taakstraffen heb ik veel jongeren begeleid bij hun opgelegde taak- of leerstraf. Een zeer afwisselende, leuke, veelzijdige baan met contacten op alle niveaus. Van rechter tot (probleem)jongere, van ouders tot trainers en van politie tot organisaties..

Na 10 jaar deeltijd optredens en vele positieve reacties, heb ik na lang wikken en wegen (en de nodige buikpijn), mijn “veilige” HBO baan opgezegd en de grote stap gewaagd en ben per 1 januari 2012 full time artiest geworden. Een grote stap in deze onzekere tijden, maar ik dacht “ het is nu of nooit”.

Men zegt wel eens dat je eigenlijk pas op latere leeftijd een goede clown kunt worden omdat je eerst zelf diverse levenslessen moet hebben ervaren. In mijn leven heb ik heb het nodige meegemaakt (je wordt niet voor niets clown) en dat ondertussen ook allemaal een plaats kunnen geven.

Door mijn opleidingen en werkervaringen ben ik gewend om met alle mogelijke soorten kinderen en volwassenen om te gaan. Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen het sociale en het zakelijke. Met mijn vriendin, onze gezamenlijke vier pubers en de clownerie heb ik alle elementen in harmonie te pakken. Ondanks de vele onzekerheden, o.a. nu als volledig zelfstandige, kan ik zeggen dat ik tevreden, gelukkig en in balans ben. Ik doe nu wat ik het allerliefste doe, ik geniet hiervan en ik zou dit ook nog doen als ik morgen een miljoen zou winnen.

Graag tot ziens!

Wim Hoekstra / Clown Snørre Utrecht

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *